viernes, 10 de mayo de 2013

Presentació del llibre d'Albert Botran "Unitat Popular" Sueca 18/01/13


A l’homenatge que li vam fer a Fuster el 24 de Novembre, vam parlar de la situació en què es troba el País Valencià i ens referíem a un escenari dantesc, de ruïna econòmica, de desigualtats socials, de desastres mediambientals, de repressió policial ... on els governants tenen la mà estesa als grans empresaris i el puny tancat a les treballadores.
A tot això hem de sumar l'espectre polític del País Valencià ....... hi ha partits de dretes, hi ha EUPV ,o Compromis que se'n refusa del pensament fusterià i de la idea de PPCC, posant en pràctica aquest provincianisme, al qual Fuster es referia com un càncer ridícul.Un provincianisme amb el qual atreuen el vot d'aquells blavers que professaven tant odi a Fuster.
D'altra banda està l'esquerra independentista ....... una Esquerra que reivindica trencar els lligams amb l’estat espanyol,que reivindica la unitat nacional que Fuster va plantejar i una república socialista per als  PPCC amb una democràcia real, garant de justicia, igualtat i llibertat.

Creiem que només hi ha una sortida a tot això i és fer-ho a la fusteriana, i és per això que al novembre demanavem a l'esquerra independentista unitat i honestedat amb el pensament fusterià i en eixe sentit,ens il.lusionen iniciatives com "Nosaltres els Fusterians" .

I ara en molts caps ressona la CUP, una candidatura d'unitat popular que existeix des de 1987 i que té en el seu currículum un intens treball municipalista i assembleari. El 2007 va obtenir les primeres actes de regidor, el  2011 va pujar fins a un centenar. A les eleccions de 2012 han aconseguit seure tres diputats al parlament català.És una  formació política on la lluita social i nacional van estretament lligades.I no cal dir la satisfacció que vam experimentar en escoltar les referencies a Fuster i el País Valencià, que va fer David Fernandez, al debat d’investidura.

Molts de vosaltres pensareu, perquè un altre partit independentista? ...... de fet aquesta setmana a les xarxes socials,  he llegit a històrics de l'independentisme dir que ara hi haurà qui vulga matar el pare, i  ací no cal matar ningú,  necessitem a la mare i a la filla ..... i que  caure en enfrontaments entre germans ens afebleix i a més desil · lusiona a la gent que s'incorpora a la lluita.
Fa 10 anys en el seu parlament al Pi Jove, Antoni Infante, va dir que els independentistes alli on no estem organitzats no existim.Ara més que mai l'esquerra independentista ha d'estar organitzada i preparada per fer molta pedagogia i aconseguir que la imatge d'aquest País de justícia, d'igualtat i llibertat ,que ens ha de portar la independència,s'implante a la societat.
I com al Principat,salvant les distàncies, s'imposa un treball de poble, colze a colze amb els nostres veïns, fomentant la unitat popular.
Sueca podria tindre una realitat molt diferent. Tenim xiquets estudiant en barracons, gent que ha perdut la casa, gent que passa gana i creiem es pot fer més del que es fa ... a Sueca hi ha gent independentista, Fusterians!! i ens preguntem que impedeix que estiguem treballant junts.Perquè no tenim casal independentista a Sueca?, Perquè no estem organitzats?,és l'única manera que la lluita social i nacional siga tangible i quotidiana al nostre poble.Crec que és una cosa sobre la que hem de reflexionar.

I per a parlar d’unitat popular, tenim la sort de comptar amb la presència d’Albert Botran, historiador, membre del Secretariat Nacional de la CUP, regidor a Molins de Rei i autor del llibre "Unitat Popular. La construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario